Allegra Regenia Bohemia

Přechod Šumavy

22.06.2008 22:50

Ještě než začne léto a Šumava bude zaplavena turisty, nemohli jsme si nechat ujít klid šumavských hvozdů, a alespoň na dva dny jsme vyvenčili naše pohory.

 

V pátek ráno jsme dojeli vlakem do Železné Rudy. Vystoupali jsme na hřeben přes jezero Laka a seběhli k řece Křemelné. Tam jsme se rozhodli strávit noc a vyzkoušet naše nové pláštěnko-celty. Bivak u vody měl své výhody jako dostatek čisté čerstvé vody, ale much a komárů jsme se nemohli zbavit. Po rozbalení věcí jsme až do setmění chodili po lesích s dojmem, že komárům utečeme.

 

Noc byla na šumavské poměry příjemně teplá. Giri nás v noci pečlivě střežila. Když zpozorněla a zvedla hlavu, byla vidět jen silueta zvedlých uší.

 

Vstávali jsme již v půl páté, abychom se vyhnuli rannímu náporu komárů. To akorát začala padat mlha na blata. V místech, kde jsme překračovali řeku, byly čertvé stopy vysoké, má v těch místech pozvolný přístup k vodě a chodí se tam napájet. Měli jsme před sebou téměř 40 km a ve dvě nám jel vlak z Nemilkova. Nakonec jsme museli chvátat, abychom ho stihli. Giri byla uťapkaná a cestu vlakem prospala pod sedačkama. Druhý den ráno jsme z ní odrolili bahno a vyrazili na výstavu. Pan rozhodčí chválil šampón, který používáme. Je vidět, že šumavskou rašelinou se nic zkazit nedá :-).

 

 

 

 

 

Vyhledávání