Allegra Regenia Bohemia

Výcvikový tábor v Lukové 2008

10.08.2008 23:30

Na konci července jsme se zúčastnili týdenního výcvikového tábora v Lukové u Lanškrounu. Přesvědčilo nás, že tábor pořádala Dana Řeháková, majitelka velice úspěšné fenky chodského psa - Annie Velká Ledhuje. Hned na úvod mohu prozradit, že jsme s táborem byli velice spokojení a rozhodně jsme nelitovali cesty přes půl republiky, kterou jsme kvůli němu absolvovali.

Chodských psů se sešlo více (Agro od Studeneckých skal, Ben Krosandra, Bora Zelený kámen, Keny Prima Nova, Ariele od Heřmanského hrádku, Carie Western star, Arwen od Perlového potoka a Akira Draugluin), přičemž výkony těch lepších dávaly najevo, že se s plemenem musí počítat a usnadnily myslím pozici i nám začátečníkům. Zejména v obranách jsme od zkušených kolegů dostali i cenné rady přímo na tělo.

Celá akce byla dobře připravená. Družstva vedli výborní výcvikáři, schopní navíc své zkušenosti srozumitelně zprostředkovat. V areálu byla celodenně otevřená kantýna, která nabízela velice dobré jídlo i pití za příznivé ceny. Výcvik se natáčel na video a večerní posezení tak vždy zpestřovalo promítání a hodnocení dosažených pokroků.

Myslím, že Giri účast na táboře jednoznačně prospěla. Ne snad přímo v nějaké konkrétní disciplíně, ale všeobecně v nutnosti přizpůsobit se novým podmínkám a v nich cvičit. Zcela mimořádně jí šly stopy (tak lehké terény snad u nás ani nemáme). V obranách trochu zůstala za očekáváním, ale ke konci týdne už se vyšplhala na svůj standard a po návratu domů bylo poznat, že jí trénink prospěl. Výsledky poslušnosti pak očekávání zcela odpovídaly :-). Giri excelovala ve specifické a neplánované disciplíně. Byla zřejmě jediný pes, který se ze zavřeného stanu dostal rozepnutím zipů a nikoliv prokousáním plachty či stržením celého stanu. Jedinou starost nám dělá Girino zesilující se teritoriální chování, které se na táboře projevilo naplno. Giri si své místo před ostatními psy hlídá.

 

Vyhledávání